Mario Lara (USA) Cyber-szandál

Cyber-szandál
Vedd föl a cyber-szandált és csatlakozz rá a pontra, akárhol is vagy. A szegek akupunktúrás tûkként funkcionálnak, melyek a lábban lévõ idegekre hatnak. Mindezek mellett a szegek a Föld bizonyos pontjaira is nyomást fejtenek ki, zárva a kört „test" és „hely" között. A telefonzsinór cybercsatlakozóban végzõdik, ami „feltérképezi" (leképezi) az utat.


Kiállítás enteriõr


Frank Foreman (USA)• Blackfoot - Hot foot

Blackfoot
(bõrrel, madártollal és türkizzel díszített fekete lábforma)
A Blackfoot (Fekete láb) indiánok három észak-amerikai törzsben élnek, melyek valamikor elfoglalták Montana, Alberta és Saskatchewan államok területét. A bálvány az észak-amerikai hagyomány szerint (legfõképpen a Zuni törzsben) faragott kõbõl, állati inakból, bõrbõl, tollból, nyílhegybõl, türkizbõl és egyéb értékes anyagokból készült totemikus tárgyakat jelent. Ezek spirituális jelentôsége az adott kultúrában élõ emberek számára nyilvánvaló.

Hot Foot
(Szegedi paprikával és õrölt mexikói chilivel bevont lábforma)
A mû tulajdonképpen játék az angol „hot foot" kifejezéssel, ami arra a tréfára utal, mikor valakinek a cipõjéhez gyufát erõsítenek és meggyújtanak. A „hot foot it" kifejezés pedig sietõs, gyors mozgást jelent.


Balkon 1999. november-december

Kérjük küldje el véleményét címünkre: balkon@c3.hu

http://c3.hu/scripta